Bloemen voor brood

Aalsmeer, 24-03-2020 | Vanmorgen hebben Borgesius en Groenland, de handen ineengeslagen en zijn er 250 prachtige bossen bloemen met 50 tulpen en 20 rozen van Nederlandse telers geruild tegen 250 tassen met verschillende lekkere verse broodjes. Beide bedrijven zijn tegenover elkaar gevestigd op Green Park Aalsmeer.

Voor alle bedrijven is het een uitdagende tijd en het is juist nu van groot belang om elkaar te steunen. Zo is de druk enorm op de leveranciers van de supermarkten. Dit geldt ook voor Borgesius die alle Albert Heijn supermarkten in de regio dagelijks voorziet van vers brood. Daarnaast staat de sierteelt onder enorme druk en dat geldt ook voor de aan de overkant van Borgesius gevestigde sierteeltbedrijven Bloominess, Bouquetnet en Celieplant. Voor hen is het door de beperkingen en onzekerheden iedere dag een uitdaging om nog zo veel mogelijk bloemen en planten richting klanten door heel Europa te laten gaan.

De aan Borgesius beschikbaar gestelde bloemen zijn bestemd voor de medewerkers die nu in deze enorm drukke periode alle zeilen bij moeten zetten. De broodtassen gaan vervolgens naar de medewerkers van de Groenland bedrijven; Bloominess, Bouquetnet en Celieplant, als dank voor hun flexibiliteit, maar vooral ook naar de vrachtwagenchauffeurs die komen laden en lossen. Zij kunnen door de sluiting van o.a. van wegrestaurants en eetcafés nergens meer terecht. Zij worden vandaag verrast met een tas lekker vers brood.

Beeld: v.l.n.r. Sven Offers en Henk Schiphorst - Borgesius, John Celie - Groenland en Peter Janmaat - Bouquetnet.